Митове и легенди за диетите са съвети относно начинът на хранене, които стават популярни, но някой си остават само митове . Има много и най-интересни интерпретации на основните принципи при желание за загуба на тегло. Някои от тях са верни, други само отчасти, а трети са абсолютна заблуда. Вижте 3-те най-популярните от тях:

Мит 1: Намалете въглехидратите, за да отслабнете.

Факт: Въглехидратите идват в различни форми: прости и сложни. Простите въглехидрати, намиращи се в храни като бисквити и бонбони, не съдържат витамини, минерали и фибри. Намаляването на тези сладкиши е чудесен начин да се храните по-здравословно. Храни със сложни въглехидрати, като хляб, боб и плодове, съдържат много хранителни вещества, които са добри за вас. За да отслабнете заложете на сложните въглехидрати за сметка на простите.

Мит 2: На етикета пише: „без мазнини“ или „ниско съдържание на мазнини“ – можете да ядете на воля, без да наддавате.

Факт: Много храни с ниско съдържание на мазнини или без мазнини са с добавена захар, нишесте или сол. Така компенсират намаляването на мазнини, но и носят много повече калории. На първо място е добре да прочетете етикета и да видите колко калории носи определената храна. Добавеното нишесте, сол или захар са вредни за здравето в по-големи количества, а тяхната постоянна консумация ще има обратен ефект върху вашата фигура.

Мит 3: Пропускането на закуската ще ви направи дебели.

Факт: Похапването на здравословна закуска може да ви помогне да управлявате глада си през деня и да ви помогнем да кажете „Не, благодаря“ на нездравословните хранене. Няма обаче нито едно научно изследване, което да доказва, че прескачането на закуската води до надебеляване. Най-важното е да слушате тялото си. Все пак да не забравяме, че закуската си остава едно от най-важните хранения през деня!

Последни публикации

  • Пловдив

Пловдивският край

Равнинните райони на Пловдивският край, Карловското и Първомайското поле са извънредно плодородни и богати на [...]