Да хапнем вкъщи вкусни за приготвяне супи, салати, свинско, телешко, пица и паста, бургери, пилешко, вегетарианска и здравословна кухня, десерти. Как?

Храната и храненето са имали и продължават да имат важна социална функция в България. Макар и далеч във времето са формирани и видоизменяни през годините различни празнични и всекидневни обичаи за съдържанието и вида на трапезата ни. Храната на трапезите е неизменна, събирателна част и залегнала дълбоко в честването и почитането на различни календарни, семейни, християнски и мюсюлмански религиозни празници по българските земи от векове.

Забързани в работното си ежедневие, когато наближи празник, често се изправяме с неудобство пред собственото си незнанне какъв ден е днес, как са празнували дедите ни, кого са почитали. „Да хапнем вкъщи“ ще ви предложи идеи за приготвянето на вкусни  супи, салати, свинско, телешко, пица и паста, бургери, пилешко, вегетарианска и здравословна кухня, десерти за вашия повод.

  • Именият ден

И ако в семейството няма възрастен човек, който да ни разкаже за богатите български традиции, да свърже минало и настояще, можем да се обърнем кьм към традиционните прости и лесни съвети и рецепти. Тук ще намерите представени част от традиционните календарни празници с характерните им обичаи и специфична празнична храна. Примерните рецепти за старинни, позабравени ястия и обичаи, приготвяни векове наред от българката, ще подпомогнат домакините при подготовката за празника.

И разбира се, не забрявайте, че можете да споделяте своето преживяване, чудесен повод или семейно тържество с нашите посетители. Направете това, чрез специалната форма в сайта, която сме създали или направо можете да направите това на в нашата фейсбук страница!