Рожденият ден е най-важният ден от годината за повечето от нас. Със сигурност с всяка година се стремим, този ден да е все по-изискан и запомнящ се, особено ако ни очаква посрещането на юбилей. Без съмнение всеки от нас, поне веднъж в живота си, се е колебал как, къде и с кого да прекара така специалния празник. Решението безспорно се базира на редица фактори – настроение, нагласа или финансите, които сме заделили.

Рожден ден

Партито вкъщи определено е един от по-бюджетните варианти, ама пак зависи от менюто, което сте избрали. Дали ще си останете вкъщи с половинката и да се насладите на романтична вечеря, дали ще поканите роднини и ще организирате скромна семейна сбирка или ще изберете да се напиете с приятели, важна е нагласата и чудесния повод за празник. Сигурни сме, че ще си изкарате прекрасно. Разбира се освен плюсовете от уюта на дома, домашно приготвените гозби и липсата на нужда от викането на таксита или дринг енд драйв, хоум партитата имат и своите недостатъци.

На най-празничния ден за Вас в годината вместо да се чувствате обгрижвани и само да Ви затрупват с подаръци, ще Ви чакат голям списък със задължения, както преди идването на гостите, така и след това. Много ветоятно е в еуфорията от празника, някоя чаша или чиния от любимия Ви сервиз, да стане жертва на купона  – но какво от това! Друг важен фактор, с който трябва да се съобразим са съседите. Оставете бележка на входа, няколко дни преди събитието с датата и часа на вашето празненство. Сигурни сме, че и на Вас няма да Ви е приятно, ако след тежък работен ден се приберете вкъщи с надежда да си починете, но някой от съседите е настроен на вълна веселие (което включва глъчка и силна музика). Така може и да получите разбиране, някое друго поздравление може би!

Резервация в ресторант за рожден ден

Ако изберете да празнувате в заведение, притеснението за голяма част от проблемите, които споменахме по-горе отсъства. Тук идва избора. В днешно време ресторантьорския бизнес се развива с все по-бързи темпове и има безброй заведения, от който да се чудите кое да изберете. След като направите избора си – правите резервация, отивате, поръчвате и се забавлявате, наслаждавайки се на грижите на служителите в ресторанта.
Разбира се всяка услуга си има цена. Със сигурност бюджета от домашното парти ще бъде надхвърлен, но пък си заслужава удобството и професионалното обслужване.

Независимо къде изберете да отбележите рождения си ден, най-важното е да сте в добро настроение и да не позволявате на хора или събития да го развалят.