Емоцията от вечерята вкъщи – разбира се, всеки обича хубавите вечери. Е, почти всеки. Децата понякога трябва да са силно мотивирани, за да хапнат дори хапка от приготвеното ястие. Повечето родители са стигали до момента, в които се чувстват изчерпани. Те са опитали всичко, за да накарат малчугана да яде. За щастие има и други идеи, които работят. Вижте тези леки ястия за малки деца, които те няма да пропуснат да хапнат. Тайната се крие в необичайния начин на приготвяне. Един чудесен трик е да осигурите интересни чинии и прибори, които да мотовират детето да хапне. И разбира се, не забравяйте да сложите част от своето щастие в приготовленията – това ще зареди освен вас и всички, които обичате.

Пиле със зеленчуци и сирена

Плодово пиле с ориз или със сирене и зеленчуци

Към обичайното пиле с ориз се добавят малки парченца кайсии – красиво, идейно и нетипично.

Нарежете ги на ситно, панирайте ги на хапки и ги подесете на децата с клечки с меченца – ще се превърнат в истински хит.

Пица за децата

Пица с шунка и ананас – мини пиците са животоспасяващи за натоварените майки. Тези с шунка и ананас са вкусни и могат да се поднасят на всеки повод. Зеленчукови кюфтенца – в тях има зеленчуци, които децата не виждат и с радост биха хапнали. Добре е обаче, да се има предвид, че това не е най-добрата храна ежедневно на която можем да свикваме малчуганите си, само и само да има мир. Би било чудесно, ако не лишваме и семейството и децата от едно месечно изключение от традиционно по-здравословното хапване вкъщи за вечеря.

Пилешки кюфтета за деца

Пилешки кюфтета – една добра идея както за децата, така и за възрастните. Сервирайте ги със сос. Храна на фигурки – приготвяте в интередни форми всички продукти, които позволяват това. Нарежете пилешкото месо /предварително сварено/и лука на ситно /ако е за деца, съобразете се дали ще ядат лук/. Смесете месото, яйцата, настъргания кашкавал /примерно/и лука. Добавете брашно или галета. Не забравяйте да подправите по ваш вкус със сол и черен пипер. Оформете сместа за кюфтенцата по форма и желана големина, като разбира се можете да ги изпържите. Ако сте почитатели на една идея по-здравословната кухня или не искате да учите децата си още от малки да ядат пържено, то можете да ги сложите в една тава и да ги изпечете на около 180 градуса за около 20-25 минути.