Всички знаем, че телешкото има страхотен вкус – но знаехте ли, че телешкото месо може да бъде и полезно за вас? Вижте някои отговори на важни въпроси, когато става въпрос за телешкото месо и вашето здраве.

Въпрос:  Може ли телешкото месо да се консумира редовно като част от здравословна, балансирана диета?

Отговор: Абсолютно! Порция от 100-грамови карета телешко месо, осигурява повече от 10 основни хранителни вещества, включително протеини, желязо, цинк и витамини В12 и В6. Една порция телешко месо съдържа около половината от дневната Ви стойност необходими протеини  – средно около 170 калории.

Въпрос:  Колко телешко месо трябва да ям по време на хранене, за да задоволя дневните си нужди от протеини?

Отговор: Телешкото месо е чудесен протеинов вариант и източник на основни хранителни вещества, на които да се наслаждавате всеки ден и за всяко хранене! Насоките за нормална диета препоръчват на възрастните да ядат около 160 грама протеинови храни на ден, включително телешко. То може да се хапва на всяко хранене през целия ден, така че включването на телешкото месо в различни ястия ще ви помогне да спазите препоръчаните диетични указания.

Въпрос:  Какви ползи носят 10 -те основни хранителни вещества в говеждото месо за човешкото тяло?

Отговор: Висококачественият протеин, като този в телешкото месо, играе все по-важна роля в поддържането на мускулите, управлението на теглото и предотвратяването на хронични заболявания. Изследванията също така показват, че желязото, цинкът и витамините от група В, намиращите се в телешкото месо, играят съществена роля за развитието и поддържането на познавателните способности при деца и възрастни.

Телешкото месо

Въпрос:  Какви хранителни ползи ми предлага телешкото месо, което другите протеини не предлагат?

Отговор: Телешкото месо е мощна храна, в по -малка опаковка от други протеинови храни. Освен че е чудесен източник на протеини, ще са необходими около 230 грама варени пилешки гърди, за да се усвои същото количество желязо, както само от 85 грама телешко месо и почти 7 пъти повечепилешко месо, за да получите същото количество цинк, както от порцията телешко месо!

Въпрос:  Животните, хранещи се с трева, отдават по-„хранително“ месо от тези, хранещи се със зърно?

Отговор: Самото зърно е естествен източник на повече от 10 основни хранителни вещества, включително протеини, желязо и цинк. Всички говеда, независимо дали се хранят с трева или със зърно, прекарват по-голямата част от живота си в ядене на трева по пасища и осигуряват вкусно и питателно месо.

Въпрос:  Може ли яденето на телешко месо да подобри нивата на холестерола?

Отговор: Да! Изследванията показват, че здравословната диета и начин на живот, включващи телешко месо, дори ежедневно, подобряват нивата на холестерола. Около половината от мастните киселини, открити в говеждото месо, се наричат ​​мононенаситени мастни киселини, същият вид, който се намира в зехтина, и като част от здравословна диета, може да намали нивата на холестерола.

Въпрос:  Могат ли диетите и протеините на растителна основа да осигурят същото количество протеин както телешкото?

Отговор: Много източници на растителни протеини не съдържат всички аминокиселини, от които тялото ви се нуждае. Говеждото доставя повече протеини и хранителни вещества със значително по -малко калории, отколкото растителните протеини. Съчетание от закуска с проста баничка и  телешки бургер за обяд – средно около 154 калории и 25 грама протеин. Обратно, баницата, комбинирана с вегетариански бургер за обяд може да е с по-ниско съдържание на калории, но съдържа само 13 грама протеин на порция.

Въпрос:  Може ли яденето на телешко месо да причини рак?

Отговор: Ракът е сложно заболяване и повечето учени са съгласни, че трябва да се вземат предвид много фактори, включително начина на живот и условията на околната среда- което прави нереалистично изолирането на една храна като причина за рак. Всъщност, въпреки всички инвестиции, направени в изследванията на рака, няма нито една храна, включително телешкото, за която да е доказано, че причинява или лекува рак.

Въпрос:  Диетите с по-високо съдържание на протеини имат ли отрицателни последици за здравето като увреждане на бъбреците или увреда на костната система?

Отговор: Не, това е често срещан мит за протеините. Приемането на диета с по -високо съдържание на протеини всъщност може да помогне на хората да отслабнат, да поддържат здравословно тегло и да поддържат здравословен метаболизъм. Изследванията показват, че консумирането на 25-30 грама протеин на всяко хранене е идеално за оптималната функция на тялото.

Последни публикации

  • Салата Healthy

Салата “Healthy”

Необходими продукти за 1 порция салата “Healthy”: няколко листа маруля, ½ краставица, ½ авокадо , [...]