Десертите и диетите – вкусни десерти без калории – да, съществува и такова вълшебство. Има сладкиши, на които може да се насладите, дори когато сте на диета. Те са алтернатива пред всеки, който иска да е слаб, но изпитва непоносимо влечение към сладкото. Свикнали сме да мислим, че сладкото е пръв враг на изваяното тяло. И наистина – консумацията му повишава нивата на инсулин, а това води до складиране на излишни мазнинки. Алтернатива обаче има. Това са десертите, в които мазнините, фибрите и протеините са равномерно разпределени.

Плодове, кисело мляко, ядки гарнирани с мед – това са сред познатите ни и позволени десерти. Сушените плодове също са вариант, но в по-малки количества. Ако искате да запазите тънката си талия, забравете за всички продукти с рафинирани захари в тях. Компенсирайте всяка липса с ядки – те поддържат нивата на индулина в норма.

Когато говорим за десерти, е важно винаги да залагате на качеството. Намалете количеството и залагайте на по-добрите продукти, като тъмен шоколад. Когато все пак си позволите някое изкушение, тренирайте. Захарите от сладките неща се използват от тялото за енергия. Ето защо колкото повече десерти – толкова повече тренировки.

Последни публикации

  • Пловдив

Пловдивският край

Равнинните райони на Пловдивският край, Карловското и Първомайското поле са извънредно плодородни и богати на [...]