Необходими продукти за канапе с агнешки дреболии: дреболии от агнешки комплект – черен дроб, бял дроб, бъбрек, сърце, масло, черен пипер, сол, оцет, зелен лук, магданоз, филии хляб, според броя на гостите, олио;

Начин на приготвяне: агнешките дреболии сварете във вода, докато станат напълно готови. След това извадете от водата и нарежете на дребно. В тиган сгорещете малко масло. В него изпържете нарязаните дреболии. Когато всичко стане препържено, свалете от котлона. Подправете със сол и черен пипер. Оставете съда на топло, за да не стегне маслото. Филиите потопете в бульона от варенето на дреболиите. Не бива много да се напояват. Може леко с лъжица да ги поръсите дори. Сгорещете олиото и в него изпържете филиите до златисто от двете страни. Зеления лук и магданоза нарежете на ситно.

Поръсете със сол и претрийте много леко с ръка. Подправете с оцет и олио. Във всяка чиния за сервиране поставете по една пържена филия. Върху нея сипете от наситнените дреболии. Канапето покрийте плътно с лука и магданоза.