Закуската – най-добрия старт на деня. Здравословен при това. Всеки ден започва една идея по-добре с една здравословна и вкусна закуска.Всеки ден започва една идея по-добре с една здравословна и вкусна закуска. Закуската не е просто ястие – тя е трамплин за възможностите на деня. Питателната и вкусна храна ни дава енергията, от която се нуждаем, за да се възползваме максимално от всяка минута. С нея активираме нашия метаболизъм и сме готови заедин успешен ден.

Пропуснете ли я, вие изпускате важни хранителни вещества, които не можете да компенсирате по-късно през деня. Освен това е доказано, че хората, които редовно се наслаждават на закуската, имат по-здравословно телосложение и са по-физически активни от тези, коитоя пропускат. Има положителна връзка между закуската и умствената бдителност и физическото представяне. Питателният старт на деня ни подготвя за успения завършек на деня. Един чудесен начин да започнете деня правилно и да се насладите на ползите от закуската, са житните растения.

Те са с ниско съдържание на мазнини, осигуряват витамини и минерали и обикновено съдържат по-малко от 200 калории на порция. Един по „елегантен“ начин за представяне на овесените ядки с различни добавки, под наименованието – мюсли.

Освен здравословни ползи, зърнените храни предлагат разнообразие. Така всеки има шанса да яде това, което обича. Те са с ниска цена и са достъпни за всеки джоб. Те могат да се приготвят бързо и лесно, което е много важно за забързаните ни сутрини. Един съвет от известния специалист по здравословно хранене проф. Мермерски – сутрин на гладно, след измиването на зъбите и преди да сложите каквото и да е било в устата си – направете си една смес от лимони на дребно, мед и ситно натрошени орехи. Две лъжици от този елексир ще укрепва ден след ден вашата имунна система и всички жизнено важни органи в тялото.