Никога не можем да угодим на всички. Това е особено вярно, когато става въпрос за хранене. Всеки от нас има своите различни вкусови предпочитания, и е почти невъзможно двама човека да харесват и не харесват абсолютно едни и същи неща.

Ако ви предстои да изведете родителите на половинката за пръв път да похапнете навън, или пък искате да прекарате приятно време с приятелско семейство, определено ще искате да се представите на ниво. Първата стъпка към това е подборът на правилния ресторант. Заложете на място, което познавате, и за което знаете, че има разнообразие от ястия. Така всеки гост, независимо от предпочитанията му, ще може да си поръча това, което предпочита.

Когато предварително сте наясно с това кой какво обича и яде, е една идея по-лесно. Ако, например, цялата компания се състои от вегетарианци, и дори вие да не сте, ще блеснете, ако ги заведете във вегетариански ресторант, в който не са били до този момент.

Един от неправилните избори е да поръчвате предварително менюто. Това е особено погрешен подход, ако не знаете вкусовите предпочитания на гостите. Оставете всеки сам да избере какво да похапне. Ако познавате мястото, може да дадете съвет, но не и да налагате своето мнение. Един компромисен вариант е да се поръчат няколко плата с различни видове хапване, от които всеки да си слага колкото пожелае.

Дори да изберете най-добрия ресторант, винаги има риск от грешки и недобре приготвени ястия. Дори нещо да не е наред с похапването обаче, старанието ви определено ще бъде оценено положително. Така че забравете за притеснението и се насладете на приятните мигове със старите и нови хора в живота ви.

Последни публикации

  • Пловдив

Пловдивският край

Равнинните райони на Пловдивският край, Карловското и Първомайското поле са извънредно плодородни и богати на [...]