Българското кръщене на детето е една чудесна възможност за парти с приятелите и семейството. Християнското семейство стои в устоите на обществото, въпреки динамичните времена и след официалната церемония е ред на вкусното похапване и приятните разговори.

Когато сте домакин на кръщене, искате празникът да остави приятен спомен у всички присъстващи. Основна е церемонията, а след нея е и партито. Кръщенето може да премине като официална церемония или просто да се покръстите и да не отбележите това с приятели. При всички случаи си заслужава да отбележите това житейско събитие, като храната е основен елемент от подобен вид събирания и менюто трябва да е толкова приятно, колкото е и празникът.

Менюто за повод като кръщенето обикновено включва леки закуски и торта. Видът на храната, която ще предложите на гостите, зависи от часа, в който се провежда събитието.Сутрешните кръщенета включват прости закуски. На масата трябва да има кроасани, препечени филийки с кремообразни сирена, кифлички и плодова салата. При вечерните партита може да помислите за сандвичи и салати. У нас традицията повелява всички гости да са добре нахранени и често се избира цялостно меню за всеки от тях – първо, второ и трето. Към днешна дата има тенденция за нарушаване на традицията и много млади семейства залагат на блок масите.